Care pas te duce mai departe?

Ce ne tine prizonieri?

  • Oana, in ce esti blocata?
  • Ce nu-ti da voie sa te misti asa cum ti-ai dori?
  • Ce ti-ar fi de ajutor? 
  • Ce poti face odata iesita din locul care te-a tinut “prizoniera”?

Cateodata, doar prin puterea mintii nu gasim iesiri din situatii. Nu dam alte sensuri unor intamplari decat cele pe care mintea le-a tot scormonit si care ne ingroapa si mai mult.

Exact asa cum Oana, o persoana extrem de bine pregatita profesional si inteligenta emotional, uitandu-se la cardul extras, nu vedea faptul ca surubul era defapt scos din locasul sau. Nu era detasata de situatiile pe care le vedea ca obstacole.Continue reading

Leadership

Leadership in pasi de Tango

Se spune ca It takes two to tango. Eu spun ca tangoul este acea arta prin care poti avea incredere intr-un strain in 5 minute. Aud deja curiozitatea si scepticismul, date la maxim:

“Daca o femeie si un barbat stau intr-o cafenea timp de 3 ore si nu ajung la un agreement, daca sunt parteneri de business sau oameni care lucreaza de ani buni in echipe si tot nu ajung sa se inteleaga prin cuvinte, cum sa cred ca pot face asta in 5 minute, dansand tango?”

Continue reading

Ce te poate invata tango-ul despre leadership?

Am iubit miscarea de cand ma stiu, iar dansul a avut intotdeauna un loc special in sufletul meu. Nu am putut sa il practic in copilarie, asa ca m-am regasit cu drag, acum 8 ani, intr-o sala de dans. Mi-aduc aminte chiar si melodia pe care am dansat prima oara: Siempre me quedara.

Am purtat mereu cu mine senzatiile si emotia acelui inceput. Totul se transforma in acea sala, puteam sa incetez a fi robotelul de peste zi si puteam arata o parte din mine pe care nu stiam cum sa o scot altfel la suprafata. O parte timida, dar valoroasa, una curajoasa si plina de bucurie, entuziasm si creativitate.

Continue reading