Care pas te duce mai departe?

Ce ne tine prizonieri?

  • Oana, in ce esti blocata?
  • Ce nu-ti da voie sa te misti asa cum ti-ai dori?
  • Ce ti-ar fi de ajutor? 
  • Ce poti face odata iesita din locul care te-a tinut “prizoniera”?

Cateodata, doar prin puterea mintii nu gasim iesiri din situatii. Nu dam alte sensuri unor intamplari decat cele pe care mintea le-a tot scormonit si care ne ingroapa si mai mult.

Exact asa cum Oana, o persoana extrem de bine pregatita profesional si inteligenta emotional, uitandu-se la cardul extras, nu vedea faptul ca surubul era defapt scos din locasul sau. Nu era detasata de situatiile pe care le vedea ca obstacole.

O lectie importanta

Unul din exercitiile pe care le folosim in cursurile  Tango Leadership este o lectie puternica despre a da semnale clare. Multora dintre cei ce conduc echipe, indiferent de gen, le este teama sa ia decizii indraznete. Se tem ca ar putea dezbina sau chiar speria echipa. Liderii sunt uneori atat de ingrijorati sa mearga inainte cu toata determinarea si curajul care este necesar echipei sau afacerii, incat prefera sa bata pasul pe loc. Sau sa mearga intr-un ritm sovaielnic, care nu ofera claritate si nu atrage angajamentul.

Liderii au nevoie de incredere ca pot transmite semnale clare si incredere ca membrii echipei pot prelua corect si duce mai departe intentia. Aceste aspecte se aplica atat in dans cat si in leadership. Ne place stabilitatea pe atat de mult pe cat ne plac provocarile, varietatea, sentimentul de a contribui in proiecte cu adevarat semnificative. De aici si nevoia ca liderii sa faca aceste miscari bold, sa conduca cu incredere si sa acorde incredere. Sa vada oportunitati si perspective noi, sa aiba curaj sa inoveze si sa se diferentieze.

Gandeste-te la felul in care relationezi cu echipa sau in organizatia ta:

  • Ce miscare indrazneata ti-e teama sa faci?
  • Ce rezulate ar aduce, daca ai implementa-o?
  • Ce actiuni vei face pentru a-ti face simtita intentia?

Cum se construieste increderea?

Pentru multi manageri care conduc echipe, experienta de a conduce in acest nou mod devine o puternica lectie de construire a increderii. Constientizeaza cat este de vital sa comunici si sa transmiti incredere in toate interactiunile. Si observa ca de multe ori, transmit altceva decat ceea ce intentioneaza, invadand cu autoritate spatiul celorlalte persoane sau lipsind in mar eparte din relatia in care echipa avea nevoie de suportul lor.

        Depaseste barierele proprii.

Cand ne uitam spre o provocare, vedem obstacolele din jurul ei sau calea spre un rezultat?

Cum te comporti intr-un parteneriat?

Tangoul arata intr-un mod extrem de relevant responsabilitatea rolului de leader:

  • Facilitarea comunicarii in ambele directii
  • Increderea acordata si respectul reciproc
  • Claritatea directiei oferite.

Acestea sunt caramizile fundatiei leadershipului impartasit. Un parteneriat in care atat cel care da directia cat si cei impreuna cu care o implementeaza, au rolurile bine definite.

Vezi aici cum poti experimenta colaborarea in echipa si imbunatati abilitatile de leadership, intr-un mod inedit si distractiv, invatand ceea ce prin teorie, de cele mai multe ori, e imposibil.

Impartasire de dupa workshop, Oana Tue, Professional Coach, CDM Consulting

” Am mers la ‘Tango Leadership’ fiind aproape convinsa ca denumirea workshopului este aleasa doar ‘la figurat’ si ca nu va avea nici o legatura la propriu cu tango-ul. Am intalnit 2 co-traineri & coachi care ne-au exemplificat prin dans legatura dintre tango si leadership. Mai mult, ne-au provocat sa experimentam pe noi leadership-ul si self – leadershipul in pasi de dans si prin conexiunea dintre participanti.

Mi-e clar acum care sunt relatiile din care ma retrag, mi-e clar cand sunt stapana pe mine, cand imi sustin punctul de vedere sau cand am nevoie de sprijin si ghidare. Workshopul a fost o imbinare minunata a simturilor. Apreciez tot ce s-a intamplat si felicit initiativa!”

Sharing is caring!

0
Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *